Megszűnik a kedvezményes használtautó behozatal a mozgássérültek számára

25
01

Megszűnik a kedvezményes használtautó behozatal a mozgássérültek számára

A legújabb vámtörvény szerint, melyet 2017.01.06-án hoztak meg, megszűnik a kedvezményes autóbehozatal a mozgássérültek számára, mely eddig a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által kiadott igazolással volt elérhető .

A törvény hatályba lépésének időpontja: 2017.02.05.

 

Ez a következőt jelenti:

 

- A Minisztériumba történő kérvények, vagyis a behozatalhoz szükséges mozgássérült engedélyek, elbírálásának átfutási ideje meghaladja a 3 hónapot, ezért már értelmét vesztette az új kérvények átadásá, mivel ezek már a a törvény hatályba lépése előtt (2017.02.05.) biztosan nem fognak elbírálásra kerülni.

 

- Mindazok, akik már korábban átadták a kérvényüket, illetve már rendelkeznek a Minisztérium által kiadott engedéllyel , illetve azok, akik 2017.02.05-ig kézhezkapják, ahhoz, hogy ki tudják használni a mozgássérülteknek járó kedvezményes vámolási lehetőséget a fentiekben említett dátumig meg kell, hogy vásárolják külföldön a használt gépjárművet. Ellenkező esetben már nem élhetnek ezzel a kedvezménnyel.

 

- Mindazoknak, akik már rendelkeznek a Minisztérium által kiadott engedéllyel, és még a törvény meghozatal előtt megvették a használt gépjárművet, vagyis a számlán illetve az adás-vételi szerződésen szereplő dátum a törvény meghozatala előtti, tehát 2017.01.06. előtti, jogukban áll a megvásárolt személygépjárművet kedvezményes vámolási eljárás alá bocsájtani a törvény hatályba lépésétől (2017.02.05.) számítva még 6 hónapon keresztül. Tehát a végső határidő 2017.07.05. Ezen a határidőn túl már nem élhetnek ezzel a kedvezménnyel, és a vámolás alkalmával a teljes adó és vámköltség felszámolásra kerül.

Hozzászólások ( )