Milyen dokumentumok szükségesek a behozatalhoz?

11
12

Milyen dokumentumok szükségesek a behozatalhoz?

Gyakran ismételt kérdése az importőröknek, hogy tulajdonképpen milyen dokumentumokra is van szükség egy behozatal alkalmával. Szerbiában a vámoláshoz szükséges dokumentumok országonként különböznek, attól függően honnan szeretnénk behozni az adott gépjárművet. Ami viszont minden országra érvényes, hogy szükség van egy közjegyzőnél hitelesített adás-vételi szerződésre, amennyiben az eladó fizikai személy, illetve egy számlára, amennyiben az eladó jogi személy. Amennyiben az eladó visszatéríti az adót (ÁFÁ-t) szükség van egy úgynevezett export nyilatkozatra (gyakran csak ex-papírnak hívják), melyet a külföldi vámon adnak ki, és amelyet a külfldi vámon kell hitelesíteni az EU-ból való kilépés alkalmával. És végül, amennyiben ki szertné használni, azt a kedvezményt, amelyet az EU és a Szerb Köztársaság közötti stabilizációs és társulási megállapodás  tesz lehetővé, ami az EU-ban gyártott személygépkocsik vámmentességét jelenti, szükség van még a külföldi vámon kikért ún.  EUR1 dokumentumra (ami az árú származását igazolja), vagy az eladó számlanyilatkozatára, ha a számla értéke nem haldja meg a 6,000 €.

A továbbiakban sorbavesszük mindazokat a fontos tudivalókat, melyek a legközkedveltebb importáló országokra vonatkoznak.

Németország

A Németországból származó gépjárművek esetén szükség van a forgalmi engedélyre és a tulajdonlapra. Ezeket gyakran „nagy és kis briff-nek” hívják (briff vagyis forgalmi engedély). Előfordulhat, hogy két nagy és egy kis forgalmi engedélyt kapnak. Ez abban az esetben fordul elő, ha a személygépkocsihoz ún. export rendszámot (zoll táblát) igényelnek, és az előző tulajdonostól visszakapja a kijelentett tulajdonlapot. Mivel a tulajdonlapon két oszlop áll rendelkezésre a tulajdonosok feltüntetéséhez, az üres oszlopba kerül az új tulajdonos, vagyis az importőr neve. De abban az esetben, ha már mindkét oszlopban szerepel név (régi tulajdonosok neve) akkor egy új tulajdonlapot fog kapni, melyen a bal oldali oszlopban már az Ön neve fog szerepelni, az adataival, és az ideiglenes rendszámmal. A kis forgalmi engedélyben mindig az importőr neve szerepel, az ideiglenes rendszámmal együtt.

Amennyiben utánfutón érkezik a gépjármű, vagy bármilyen más szállítóeszközön, akkor az importőr az előző tulajdonos nevével ellátott nagy és kis forgalmi engedélyt kapja el.  Az előzőekben említett zoll rendszámot akkor kell kiváltani, ha a géprjárművet a saját kerekein szeretné behozni, mivel ritkán fordul elő, hogy az előző tulajdonos beleegyezne, hogy a saját nevére regisztrált járművet az új tulajdonos vezesse. Ezért a régi tulajdonos kiejelnti mindkét forgalmi engedélyt, az új tulajdonos pedig export táblát igényel a saját nevére. Ezek az eport rendszámtáblák tulajdonképpen a kivitelt szolgáljál, zoll táblának is hívják őket, amely németül vámot jelent. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy mindenképp a „rendes” (normális) export rendszámot kell kiváltani, az ún. piros színűt, és nem a sárgát. A piros export rendszámtábla a rendes, a sárga viszont a nálunk is használatos próbatáblának felel meg, amellyel szabályszerint nem lehet Németországon kívül a gépjárművet vezetni. Mivel ezek valamennyivel olcsóbbak, mint a rendes export rendszámok, mert csak 5 napig érvényesek, a pirosakat viszont minimum 10 napra kell kiváltani, ezért korábban az importőrök többsége sárga export táblát igényelt. Viszont nemrégiben a Magyarországon történő áthaladást a rend őrei már nem tolerálják a sárga exporttáblával ellátott gépjárműveknél, tehát könnyen előfordulhat, hogy ezeket a gépjárműveket, az első adandó alkalommal kizárják a forgalomból és megbirságolják (minimum 80 €). Ha véletlenül valakinek akkora szerencséje van, hogy útközben nem tartóztatja fel senki, és eljut a határig akkor sem jutott tovább, mint a többi sárga rendszámmal ellátott társa, mivel a határon már biztosan nem engedik át, és ugyanúgy birságra számíthat, mivel nem érvényes rendszámmal ellátott járműről van szó.

Tehát mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a rendes (piros) export rendszámtáblákat igényeljenek, és feleslegesen ne kockáztassanak.

Ahhoz, hogy az importőr export táblát igényelhessen a géprjárműnek érvényes műszaki vizsgát igazoló dokumentummal (TUV-nak illetve TIF-nek hívják) kell rendelkeznie. Amennyiben nincs, vagy lejárt először mindenképp el kell végezni a műszaki vizsgát, megkapja a TIF-et és akkor már kérhető az export rendszám.

Az export rendszám ára változó városonként, hozzávetőlegesen 90 € és 140 € közt mozog (érvényes műszaki vizsgával, érvénytelennel ez akár összesen 200 € is lehet).

   Olaszország

Olaszországból a forgalmi engedélyen (libreto) kívül szükség van még a kijelentőlapra, amennyiben a gépjármű ki van jelentve, ez egy különálló dokumentum.

Olaszországban nem adnak ki export renszámot, tehát amennyiben nem sikerül megegyezni az olasz tulajdonossal, hogy az ő, saját érvényes rendszámával vigye ki az országból a gépjárművet, majd később azt visszjuttatja, hogy kijelentse, akkor kénytelen lesz utánfutón vagy kamionon elszállítani.

Amennyiben sikerül az olasz tulajjal megegyezni, mindenképpen célszerű egy fénymásolatot készíteni a forgalmi engedélyről, majd közjegyzőnél hitelesíteni, mert akkor nem kell arra várni hogy a (volt) olasz tulajdnonostól visszakapja a kijelentett forgalmit a regisztráláshoz (Szerbiában). A hitelesített fénymásolat felér az eredeti forgalmi engedéllyel.

Ausztria

Ausztriából való import esetén szükség van a két forgalmi engedélyre (két sárga hosszúkás dokumentum) és az ún. Typenschein-re, ami a műszakilap és a tulajdonalp egyben. A régi műszakilap A5-ös formátumú, néhány lappal, a kicsit újabbak egy nagyobb papír, melyet szét lehet hajtani, a legújabbak pedig A4-es formátumúak.  Az ún. Typenschein tartalmaz egy ún. COC (Certificate of conformity) dokumentumot is, melyben megtalálhatóak a gépjármű technikai adatai, a zaj és gázkibocsátás mértéke, vagyis a gépjármű környezetszennyezési osztályozása (EURO standardja).

Ausztriában lehetőség van az ún. zoll rendszámtáblák igénylésére, viszont a többi országhoz képest elég nagy költséggel járnak, hozzávetőlegesen 250 €. Ebből kofolyólag azt javasoljuk, hogy inkább az utánfutón való szállítást részesítsék előnybe. Természetesen nem kell, hogy saját utánfutóval rendelkezzenek az importőrök, elég ha a személygépkocsijuk kampóval ellátott (kuka),  utánfutó pedig bérelhető országszerte 20-30 € ellenérték fejében.

Szlovénia

Szlovéniából a forgalmi engedélyen kívül szükség van még az ún. homologációs kartonra illetve igazolásra (homologáció, közúti járművek vizsgáztatása és ellenőrzése). Legtöbb esetben, mint más országoknál is a tulajdonos kijelnti a gépjárművet, viszont ritkán adják vissza a kiejelntett forgalmi engedélyt, ezért előtte célszerű még a kijelentés előtt fénymásolatot készíteni róla és közjegyzőnél hitelesíteni, mivel nélküle nem lehet Szerbiában a személygépjárművet forgalomba helyezni (regisztrálni).

A fentiekben említett homologációs kartonnal minden tulajdonosnak rendelkeznie kell, ellenkező esetben  könnyen hozzá lehet jutni bármelyik hivatalos márkaszervízben.  Az újabb homologációs kartonok A4-es formátumúak, viszont a régebbiek ennél kisebbek.

Szlovéniában úgyszintén igényelhető export rendszámtábla, ami megközelítőleg 70 € -ba kerül. Itt is érvényes az a szabály, hogy kizárólag érvényes műszaki vizsgával rendelkező gépjárműre igényelhető az export rendszám. A műszaki vizsga ára 35 € körül mozog. Fontos tudni, hogy amennyiben olyan hirdetést lát, amelyben nem érvényes regisztrációval rendelkezik a gépjármű az még nem zárja ki azt a tényt, hogy érvényes műszaki vizsgája van, mivel Szlovéniában ez a két dátum független egymástól.

Hollandia

Hollandiából történő import alkalmával a forgalmi engedélyre van szükség, amely két különálló, kisméretű kemény lapból áll.

Itt is igényelhető az export rendszámtábla, amihez nem egy klasszikus forgalmi engedélyt adnak, hanem egy A4-es formátumú igazolást. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy a holland kereskedők többsége az eladás előtt a még holland eredetű gépjárművet átírják németre, és így a vevő németországi forgalmi engedélyt kap, amely szerint Szerbiában mint német eredtű gépjármű kerül elvámolásra. Nem kell aggódni, semmilyen illegális dologról nincs szó, ez tulajdonképpen a holland kereskedők érdekeit szolgálják, különböző kedvezmények formájában.

Franciaország

Franciaországban úgyszintén a vevő elkapja a forgalmi engedélyt, viszont itt az export rendszámtáblához nem adnak egy különálló forgalmit, hanem a kijelentett forgalmi engedéllyel lehet közlekedni. A zoll tábla igénylésekor az új tulajdonos nevét bejegyzik a francaországi számítógépes rendszerben.

Magyarország

Magyarországon a vevő elkapja a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet. Itt is igényelhető az export rendszámtábla, de nem jár hozzá külön tözskönyv, hanem a régi átlyukaszottat  (megsemmisítettet) kapja vissza a vevő.

Nagy-Britannia

Nagy-Britanniából nincs másra szükség, mint a forgalmi engedélyre, amely A4-es nagyságú, egy vagy két oldalas. Az egyik oldalon a tulajdonos valamint a gépjármű adatai szerepelnek angolul, a másik oldalon úgyszintén ezek az adatok, walesi, skót illetve más kelta nyelveken.

Export rendszám igénylésére nincs szükség, mivel az új tulajdonos nevét bejegyzik a forgalmi engedélybe, így a még érvényes rendszámtáblával vezethető a gépjármű.

Spanyolország

Spanyolországból történő import alkalmával, a vevő elkapja a forgalmi engedélyt és egy ún. műszaki adatlapot. A technikai adatlap zöld színű, A5-ös méretű és a hátlapján a műszaki vizsgák vannak feljegyezve. A forglami engedély fehér színű és két verziója ismeretes. Az egyik egy széthajtható könyvecske, kicsivel kisebb méretű mint a műszakilap. A másik egy kisméretű karton lapocska. Teljesen mindegy melyiket kapja el a vevő a vásárlás alkalmával. Spanyolországban nincs szükség export táblákra, mivel a gépjármű érvényes papírjaival és rendszámával vezethető.  

Svájc

Svájcban nem minden esetben kapja vissza a vevő a kijelntett forgalmi engedélyt, ezért célszerű azt még a kijelentés előtt lefénymásolni, majd hitelesíteni a közjegyzőnél.

Export rendszám igényelhető, mely kinézetre megegyezik a rendes forgalmi engedéllyel, annyi eltéréssel, hogy külön fel van tüntetve, hogy export célra adták ki.

Fontos megemlíteni, hogy Svájban nem lehet EUR1-et igényleni, mivel csak ez EU-ba történő kivitel kapcsán van fontos szerepe. Mivel Svájc nem tagja az Európai Úniónak, és Szerbiávál nem kötött semmiféle megállapodást a vámmentességről, mely kizárja a kedvezményes (vámmentes) import lehetőségét.

Ez a többi nem Európai országra is úgyszintén érvényes.

Hozzászólások ( )